Hyppää sisältöön

BungeeCordin asennus​

BittivirtaNoin 1 minuuttia

BungeeCordin asennus​

Kun olet hankkinut itsellesi Minecraft-palvelimen, avaa palvelimesi hallintapaneeli osoitteessa Gamepanel.fiopen in new window ja kirjaudu sisään.

Siirry tiedostonhallintaan (tai yhdistä palvelimeen SFTP avulla)

Täällä voit poistaa kaikki vanhat tiedostot ja kansiot.

Kun olet poistanut nämä tiedostot voit siirtyä lataamaan waterfall-x.jaropen in new window tiedoston PaperMC:n sivustolta.

Waterfall on sama kuin Bungeecord, mutta optimoitu suuremmille pelaajamäärille.

Kun olet ladannut uusimman tai haluamasi waterfall-x.jar tiedoston, siirry takaisin palvelimesi tiedostonhallintaan ja lataa tiedostoihin waterfall-x.jar tiedosto. Muista nimetä tämä tiedosto uudelleen server.jar nimiseksi tiedostoksi. Muuten palvelin ei käynnisty.

Tämän jälkeen voitkin suoraan siirtyä palvelimen konsoliin ja käynnistää palvelimen ensimmäistä kertaa, jotta palvelin lataa tarvittavat tiedostot.

Palvelinten yhdistäminen BungeeCordiin​

Emme käy läpi kaikkia BungeeCordin konfiguraatioon liittyviä asioita tässä tietopaketissa, mutta käymme nopeasti läpi palvelinten yhdistämisen. Voit lukea lisää BungeeCordista ja sen konfiguroimisesta SpigotMC.orgopen in new window omilta sivuilta.

Avaa config.yml tiedosto BungeeCord palvelimesi tiedostonhallinnasta (tai SFTP kautta), me haluamme muokata riviä 20. Rivistä eteenpäin pitäisi näkyä näin:

lobby:
    motd: '&1Just another BungeeCord - Forced Host'
    address: localhost:25565
    restricted: false

Tässä on esimerkki palvelimen yhdistämisestä. Huomioi että "restricted" tarkoittaa sitä että palvelimelle pystyy yhdistämään ainoastaan pelaajat, joilla on bungeecord.server.[palvelimen nimi] permission. "lobby" ylläolevassa tarkoittaa palvelimen nimeä, se voi siis olla mikä tahansa (ilman välejä).

Lisätäksesi uuden palvelimen BungeeCordiin sinun tulee kopioida nämä ylläolevat 4 riviä ja kirjoittaa niihin yhdistettävän palvelimen tiedot.

Yhdistättavän palvelimen asetukset​

Sinun tulee myös vaihtaa paria kohtaa yhdistettävän palvelimen asetuksista. Siirry siis yhdistettävän palvelimen tiedostonhallintaan ja avaa spigot.yml tiedosto ja etsi sieltä seuraavat rivit ja korvaa false sanalla true. Tämän jälkeen tallenna.

settings:
    bungeecord: false

Seuraavaksi avaa server.properties tiedosto ja etsi sieltä alla oleva rivi ja korvaa sana true, sanalla false
online-mode=true

Tämän jälkeen uudelleen käynnistä palvelin ja nyt voit yhdistää palvelimelle BungeeCordin välityksellä!

Tietoturvan huomiointi​

Asenna sekä bungeecrodin ja tavallisille Minecraft-palvelimille plugin BungeeGuard. Tämä estää suoraan Minecraft-palvelimelle liittymisen ilman BungeeGuard-autentikointia.

Kun olet ladannut BungeeGuardin Waterfall-palvelimelle (proxy) käy kopioimassa BungeeGuardin kansiosta pluginin luoma token, jonka kopioit muiden palvelimien BungeeGuardin config-tiedostoon.

BungeeGuard: https://www.spigotmc.org/resources/bungeeguard.79601/open in new window

Voit asantaa saman jar-tiedoston kaikkien palvelimien plugins-kansioihin