Hyppää sisältöön

Parhaat tiedostomuokkaimet

Windowsille löytyy useita tekstieditoreita ja IDE:jä, eli Integrated Development Environment, eli integroitu kehitysympäristöjä. Tässä on muutamia suosittuja:

Visual Studio Code

Lataus: Visual Studio Code

Visual Studio Code on Microsoftin kehittämä avointa lähdekoodia oleva tekstieditori. Se on kehitetty TypeScriptillä ja Node.js:llä, ja se on saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Se on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen, ja se tukee monia erilaisia kielityyppejä, kuten C++, Java, HTML, CSS, JavaScript, PHP, XML, Python, SQL, C#, ja paljon muuta.

Visual Studio Code on todettu monen kehittäjän toimesta samanaikaisesti yksinkertaisimmaksi, tehokkaimmaksi ja nopeimmaksi tekstieditoriksi. Se on myös erittäin helppokäyttöinen, ja se on saatavilla monella eri kielellä, mukaan lukien suomi.

Notepad++

Lataus: Notepad++

Notepad++ on erittäin suosittu, ehkä jopa legendaarinen Windowsille suunnattu tekstieditori. Se on avointa lähdekoodia ja kehitetty C++:lla. Se on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen, ja se tukee monia erilaisia kielityyppejä, kuten C++, Java, HTML, CSS, JavaScript, PHP, XML, Python, SQL, C#, ja paljon muuta.

Notepad++ on saatavilla vain Windowsille.

Sublime Text

Lataus: Sublime Text

Sublime Text on avointa lähdekoodia oleva tekstieditori. Se on kehitetty C++:lla ja Pythonilla, ja se on saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Se on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen, ja se tukee monia erilaisia kielityyppejä, kuten C++, Java, HTML, CSS, JavaScript, PHP, XML, Python, SQL, C#, ja paljon muuta.

Mielipiteesi ohjeesta
Jaa tämä artikkeli