Hyppää sisältöön

Minecraft-palvelimen asennus

Jos etsit helppoa tapaa perustaa Minecraft-palvelimen, tämä ei ole oikea ratkaisu. Jos tavoitteenasi on saada palvelin päälle muutamalla klikkauksella - suosittelemme Bittivirran tarjoamia pelipalvelimia. Bittivirran pelipalvelin lähtee toimintaan parilla klikkauksella, etkä tarvitse tätä monivaiheista ohjetta lainkaan. Kaikki tämä tapahtuu siis Bittivirran pelipalvelimissa automaattisesti. Lue lisää täällä: https://portal.bittivirta.fi/pelipalvelimet.php

Jos kuitenkin haluat säätää palvelimen kanssa enemmän, esim. muokata JVM-argumentteja tai perustaa suuremman palvelinryppään (BungeeCord), tässä on sinulle oikea ohje. Olemme pyrkineet yksinkertaistamaan palvelimen asennusvaiheet mahdollisimman helpoiksi, jotta uusimmatkin Linux-pohjaisten käyttöjärjestelmien käyttäjät pysyvät perässä.

Jos olet juuri hankkinut virtuaalipalvelimen, suosittelemme lukemaan tämän ohjeen: Pikaohjeet virtuaalipalvelimen käyttöön

Vaiheet
Minecraft-palvelimen asennus Linuxille
1

Tarvitsemme Javan Minecraft-palvelimen luomiseen, sillä Minecraft on sillä ohjelmoitu ja vaatii sen toimiakseen.

Jos asennat vanhemman Minecraft-version, tarvitset myös vanhemman Java-version. Tässä suuntaa antava ohjeistus javan versioille:

  • Minecraft 1.17+ - Java 16
    • sudo apt install openjdk-16-jre
  • Minecraft 1.12-1.16.5 - Java 11
    • sudo apt install openjdk-11-jre
  • Minecraft 1.11.2 (ja vanhemmat) - Java 8
    • sudo apt install openjdk-8-jre

Javan version voit tarkistaa aina komennolla java -version.

Halutessasi voit asentaa vaikka kaikki kolme javan versiota, mutta oletuksena kuitenkin käytetään aina uusinta versiota. Jos asennat uudemman Java-version, mutta sinun tarvitseekin käyttää vanhempaa versiota, sinun tulee muuttaa palvelimen käynnistyskomennon java-komennon tilalle javan absoluuttinen polku, eli esim. /usr/lib/jvm/java-1.8.0-openjdk-amd64.

Listan absoluuttisista poluista saat komennolla update-java-alternatives --list:

Java-versioiden absoluuttiset polut
$ update-java-alternatives --list
java-1.11.0-openjdk-amd64 1111 /usr/lib/jvm/java-1.11.0-openjdk-amd64
java-1.16.0-openjdk-amd64 1611 /usr/lib/jvm/java-1.16.0-openjdk-amd64
java-1.8.0-openjdk-amd64 1081 /usr/lib/jvm/java-1.8.0-openjdk-amd64
2

Tarvitsemme paikan, jossa palvelimen tiedostot ovat. Lisäksi meidän pitää ladata palvelimen .jar-tiedosto, joka luo meille tiedostot ja käynnistää palvelimen.

Luomme kansion ja siirrymme siihen:

Kansion luonti
$ mkdir /home/minecraft/ && cd /home/minecraft/
3

Hyväksymme Minecraftin EULA:n luomalla tiedoston eula.txt:

EULA:n hyväksyminen
$ echo "eula=true" >> eula.txt

Huomaathan, että luomalla edellisen tiedoston hyväksyt seuraavat ehdot: https://account.mojang.com/terms & https://account.mojang.com/documents/minecraft_eula

4

Seuraavaksi lataamme server.jar-tiedoston. Siirry osoitteeseen https://purpurmc.org/downloads ja valitse haluamasi versio klikkaamalla latauspainiketta oikealla hiiren painikkeella ja valitsemalla URL-osoitteen kopiointi leikepöydälle. Huomaathan, että tarvitset .jar-tiedoston linkin sen lataamiseen palvelimelle. Saat tämän myls selaimesi lataushistorian avulla, jonne pääset näppäinyhdistelmällä Ctrl+ J tai ++ J.

Seuraavassa esimerkissä korvaa $LINKKI kopioimallasi linkillä. Tämä onnistuu helpoiten, kun kirjoitat koodin käsin, liittämällä linkin $LINKKI-tekstin tilalle (Dollarinmerkkiä ei siis tule kirjoittaa konsoliin).

Server.jar:n lataaminen
$ $LINKKI -O server.jar
5

Seuraavaksi luomme palvelimen käynnistysskriptin:

start.sh:n luonti
$ "java -Xmx2G -Xms2G -jar server.jar nogui" >> start.sh && chmod +x start.sh

Tässä on nyt siis kohta, jossa korvaat "java"-tekstin javan asennuksen absoluuttisella polulla, mikäli palvelimellesi on asennettu useampi Java-versio.

Mikäli haluat palvelimellesi enemmän kuin 2GB RAM-muistia käyttöön, voit korvata käynnistyskomennosta 2-numeron haluamallasi numerolla. Hyvä nyrkkisääntö kuitenkin on, että jätät palvelimen käyttöjärjestelmälle vähintään 1GB RAM-muistia käyttöön. Jos palvelimellasi on käytössä enemmänkin muistia eikä sille ole muuta käyttöä, kannattaa se valjastaa tätä 1GB vajaa kokonaisuudessaan Minecraftin käyttöön.

6

Jotta Minecraft-palvelin pysyy päällä jatkuvasti, tarvitaan siihen jokin työkalu. Tähän helpoin on Screen. Screenillä voimme avata konsoli-ikkunoita, jotka pysyvät päällä palvelimella vaikka sulkisit etäyhteyden palvelimelle.

Kerromme tässä ohjeessa kaiken tarpeellisen Minecraft-palvelimen käynnistämisestä Screenissä, mutta olemme kirjoittaneet myös tarkemmat käyttöohjeet Screenin käyttöön. Mikäli sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin Screeniin: Screenin käyttö unix-pohjaisilla käyttöjärjestelmillä.

Asenna Screen komennolla

Screenin asennus
$ sudo apt install screen
7

Seuraavaksi luomme uuden Screenin:

Screenin luonti
screen -s Minecraft /home/minecraft/start.sh

Screen käynnistää aiemmin luomamme .sh-tiedoston ja palvelin käynnistyy. Konsolisi toimii nyt Minecraft-palvelimen konsolina. Minecraftin konsolista pääset palaamaan tavalliseen Bash-konsoliin näppäinyhdistelmällä Ctrl+ A + D.

Minecraftin Screeniin pääset takaisin seuraavalla komennolla:

Screenin avaaminen
screen -r Minecraft

Palvelimelle pääset liittymään palvelimen IP-osoitteella.

8

Mikäli jostakin syystä palvelin sammuu, voimme luoda komennon, joka ajetaan palvelimen käynnistyksen yhteydessä.

Tehdään tämä muokkaamalla crontabia. Muokkaimeen pääset komennolla crontab -e. Ensimmäisellä kerralla sinulta kysytään, mitä tekstieditoria käytät. Nano on helpoin. Paina siis 1 ja .

Crontab-kysymys
root@bittivirta: crontab -e
no crontab for root - using an empty one

Select an editor. To change later, run 'select-editor'.
1. /bin/nano <---- easiest
2. /usr/bin/vim.basic
3. /usr/bin/vim.tiny
4. /bin/ed

Choose 1-4 [1]:
9

Lisää tekstitiedoston pohjalle teksti:

Crontab
@reboot screen -s Minecraft /home/minecraft/start.sh

Lisättyäsi teksti, paina Ctrl+ X, tämän jälkeen Y ja .

Ja Minecraft-palvelimesi käynnistyy uudelleen automaattisesti, kun palvelimesi uudelleenkäynnistyy. Näppärää, eikö!

10

Nyt palvelimesi on valmis. Voit liittyä palvelimelle Minecraftissä palvelimesi IP-osoitteella!

Mielipiteesi ohjeesta
Jaa tämä artikkeli